Programa Sèlvans

Divulgació i sensibilització

© Jaume Hidalgo

La Diputació de Girona també ha dedicat esforços a la difusió del Programa Sèlvans, així com a la sensibilització del tema que planteja. Entre els diferents materials realitzats fins ara cal destacar:

  • Exposició itinerant que versa a l’entorn de la importància dels arbres morts de gran diàmetre tant per al bosc productiu com per a la dinàmica dels boscos madurs. Es titula “Héctor, l’arbre mort” i és un recurs pedagògic, posat a l’abast dels centres educatius, que neix d’una col·laboració entre WWF i Réserves Naturelles de France. Arrel d’aquesta col·laboració també es va realitzar un póster sobre la importància dels boscos.
  • Edició i distribució d’un quadern de divulgació sobre la riquesa ambiental que reporten els boscos madurs i l’interès de conformar una xarxa de reserves forestals.
  • Dedicació d’un butlletí monogràfic dedicat als boscos madurs, publicat pel Consell d’Iniciatives Locals per al Medi Ambient de les Comarques Gironines (CILMA), un organisme que assessora els ajuntaments gironins en matèria ambiental.
  • Realització d’un DVD de promoció del Programa Sèlvans, on s’explica com el fet d’implementar localment una xarxa de reserves forestal atorga més legitimitat per cooperar en projectes de preservació dels darrers relictes de selva primària que resten al tròpic.