Tròpic

Ampliar l’àmbit geogràfic

Wrin at en.wikipedia

L’èxit i experiència del Programa Sèlvans en el territori gironí anima a seguir treballant per ampliar la xarxa de boscos madurs a altres àmbits i esdevenir, així, un instrument clau per a la conservació de la biodiversitat en l’àmbit europeu. Alhora, i en la seva vessant més internacional, vol promoure la conservació dels boscos primaris, donant suport a iniciatives de cooperació internacional, com a eina de lluita contra l’escalfament global i el canvi climàtic.

La intenció és, doncs, cercar un seguit de complicitats i compromisos amb agents diversos del territori (nacionals, estatals i internacionals) que a través de diferents eines existents (política forestal, acords de custòdia) es puguin assolir els objectius plantejats.

L’alarmant ritme de desforestació actual, que contribueix de forma notable a l’increment de l’efecte hivernacle, accentuant el canvi climàtic, i a la pèrdua de biodiversitat, fa necessari la conservació dels relictes de selva verge que encara subsisteixen al tròpic.

 

Estratègia Mundial